/
0 Comments

Kauas on pitkä matka!

Kuuden matkalaukun (+käsimatkatavarat) pakkaamisen jälkeen olen lupautunut ostolakkoon vuodeksi (mikä ei tule pitämään)!

Helpoin ja halvin keino muuttaa ilman kalusteita yms on ehdottomasti just laukut. Finnair esimerkiksi velottaa vähemmän extralaukusta kuin yhden laukun ylipainosta ja muutto/lähettifirmat on taas isompien tavaroiden liikutteluun, isommalla hinnalla. Mukavaa ja myös käytännöllistä on maksaa ekoille vieraille yhet extrat, niin liikkuminen vaihtokentillä ei käy mahdottomaksi! 

No, päästiin kuitenkin lähtemään... Ja tänne pääsee minimissään kahdella välilaskulla, tällä hetkellä mun tietojen mukaan. Eli Oulu-Helsinki-riippuu mitä kautta lentää ja millä (meillä oli Finnair ja New York)-Los Angeles. Matkaan menee reippaat 20h, joten ei kannata olettaa olevansa kovinkaan freesi ja edustava kun pääsee perille (vaikka lentoyhtiön lehti väittäs mitä...)!! 

Jos vaan mahdollista, kannattaa nostaa matkustusluokkaa esim. Finnair nostaa rahan lisäksi pisteillä (50 000 per hlö per lento) tai joskus harvoin ihan ilmaiseksikin. Riippuen lentoyhtiöstä tarjolla on yleensä economy, economy extra, first ja business. Nostetulla lipulla pääsee myös nopeemmin liikkumaan turvatarkastuksissa omaa linjaa pitkin ja loungeen niillä kentillä missä niitä on.

Meillä oli Helsinki-New York väli Finnairin omassa koneessa busineksessa ja tykkäsin! New York-Losi väliä ei voinu enää nostaa, koska kone oli American Airlines, mutta nähtyäni tasoeron verrattuna Finnairiin ei enää harmittanut! 

Tänne tullessa joutuu aina tullaamaan itsensä ja tavaransa. Aiemmin pelkkä maahantulokortti, passi, sormenjäljet, valokuva ja kyky vastata muutamaan kysymykseen on riittänyt... Nyt kun meillä viisumit, päästiin odottelemaan leimaa hetkeksi toimiston puolelle. Onneksi lentojen välillä oli sen verran aikaa, että ehdittiin hyvin ja Finnair huolehti loistavasti matkatavaroiden keräilyn jne...

Losin kentällä päästiin nopeasti ulos, koska tullaus oli tehty jo maahan tullessa. Laukkupanikointi ja taksilla 500m lentokenttähotelliin. Takseilla on minimivelotus 20$ (+tippi 15%) kun hyppää kentältä kyytiin. Nyt täällä on aamu, onnistuin nukkumaan matkan ja viime yön aikana kuitenkin sen 10h, joten ei muuta ku kamat kasaan, loungeen aamiaiselle ja nokka kohti Venturaa!




Ei kommentteja:

Sisällön tarjoaa Blogger.

Tunnisteet

1 tie (1) 4th of July (2) ajokortti (1) Angels Landing (1) Arizona (4) Arkikuvahaaste (4) Autoilu (1) autonosto (1) Beverly Hills (1) Big Sur (1) bikram (2) biohacking (1) black friday (1) Bryce (1) Carmel (2) casino (1) Central Market (1) crossfit (3) Dallas (1) Dia de los Muertos (1) Disney Concert Hall (1) Dixie (1) Fremont Street (1) Grand Canyon (1) Hackberry General Store (1) Halloween (3) Happy Holidays (1) helppoa leipomista (3) Hollywood (3) Hollywood Forever (1) Hoover Dam (2) Huntington library (1) Idyllwild (1) IFTTT (226) Instagram (227) Joulu (4) jouluvalot (2) kakkoskoti (4) kalifornia (10) Kanab (1) kesäloma (26) key lime pie (1) koiran kanssa lentäminen (1) Koti (9) kukkuu kurpitsapiiras (1) kummitukset (1) LA Autoshow (1) Lake Mead (1) lakers (1) Lankalauantai (1) Las Vegas (5) leipominen (4) lentäminen (2) Loma (8) Los Angeles (4) Los Olivos (1) Luna (8) Malibu (1) matkustaminen (112) Mondos (1) Monterey (1) Mustikka-vadelmapiirakka (1) Muutto (4) narrow (1) Nevada (5) New York (4) NHL (1) Oulu (9) pankkiasiat (1) Paso Robles (4) PCH1 (4) Pepperdine (1) Pismo Beach (1) Pitkäperjantai (1) puutarha (7) Pääsiäinen (2) Pääsiäispäivät (2) road trip (19) Rodeo Dr (1) Route 66 (1) Ruoka (14) San Fransisco (6) Sana Ynez (1) santa monica (2) Santa Ynez (1) Sosiaaliturvatunnus (1) Suomireissu (5) surffaus (3) Thanksgiving (1) the Last Bookstore (1) treenit (5) turistihommia (5) Universal Studios (2) Utah (5) Venice (1) ventura (12) Venturabeach (5) viini (9) viinitilat (6) viisumi (1) weekend getaway (2) Whole Foods (1) Yoga (4) Zion (2)