/
0 Comments

Kun 20h kotimatka venyi 5 päivän mittaiseksi...


Hauvavauva nukkuu, josko sitä nyt sais päivitettyä tänne jutut pisimmästä kotimatkasta ever!


Loma Suomessa meni loistavasti! Nähtiin perhettä ja ystäviä, oltiin Suomen kotona ihan rauhassa ja nautittiin! Kotimatka Venturaan alkoi mukavasti ja ajallaan torstaina 2.1. Suunnitelmissa oli yksi yö New Yorkissa lentoaikataulujen vuoksi, pika pysähdys Dallasin kentällä, koira kyytiin ja kotia. Kotona piti siis olla pe 3.1. Illasta. Matkaan tuli kuitenkin pikku mutkia ja muutoksia ja kotona oltiinkin vasta ma 6.1.!

New Yorkiin asti kaikki meni hyvin. Tiesimme jo matkalla, että perillä voi vähän sadella lunta ja suunnittelimmekin illan sen mukaan. Yksi lähellä oleva nähtävyys ja johonki kivaan paikkaan syömään. Looginen valinta oli Time Square, koska hotellimme, Marriot Marquis oli siinä vieressä. Marriotista löytyy myös todella kiva pyörivä näköalaravintola missä kävimme syömässä.


Tässä vaiheessa olimme vielä toiveikkaita talvimyrskyn suhteen ja oletimme, että selviäisimme vaan pikku myöhästymisellä lentojen kanssa... No, kyllähän sitä lunta tuli aikalailla...Aamulla ennen kentälle lähtöä tsekkasimme lennon ja sehän oli peruttu! No, uskomattoman puhelinrumban jälkeen meidät buukattiin pari tuntia myöhemmin lähtevälle lennolle. Iloisella mielellä kohti kenttää...

Ja kentällä saimme kuulla että tämäkin lento on peruttu ja että seuraava mahdollisuus meille lentää on sunnuntai aamuna! No, ei siinä muu auttanut kuin ottaa puhelin kouraan ja heittää samaan aikaan Nykissä olevalle kaveripariskunnalle viestiä illallistreffeistä! Ja no säätää loput lennot, hotellit ja koiranhaku koska kukaan ei tee sitä sun puolesta.

(Fahrenheit)

Jumissa Nykissä ei välttämättä ole yhtään huono juttu ;) kun kaikki asiat oli kunnossa ja suunnitelmat selvillä suuntasimme turistihommiin. Keli oli SoCalin ilmastoon tottuneelle jäätävä, lunta ja pakkasta enempi kuin joululomalla Suomessa! Säätä uhmaten aloitimme maisemista ja Top Of The Rockista!


Sen verran hienoja maisemia oli että voisin täyttää koko blogin näillä kuvilla! Kannattaa siis ehdottomasti tsekata! Me mentiin ihan loistavaan aikaan siinä viiden aikaan ja nähtiin maisemat päivänvalolla, auringon laskiessa ja pimeällä! Jonotukseen kannattaa varata aikaa, koska ensin jonotetaan liput ja lippuun merkittynä aikana tullaan uudestaan jonottamaan hissiä ylös.

Tästä suuntasimme China Townin kautta Little Italyyn syömään.Lauantaina hyppäsimme aamupäivästä metroon ja ajelimme museum of natural historyn pysäkille, auringosta huolimatta mua paleli!


Ja samalla löyty mun suosikkipaikka, Central Park! Kätevintä oli kävellä museosta puiston läpi, kahvilan kautta tsekkaamaan Columbus Circle. 


Columbus Circlen vieressä on ihan kiva ostari, jossa tällä kertaa käytiin ottamassa vaan kuvia!


Lounasta löytyi sopivasti suosikkisarja "How I met your mother" pubista. Ja ei sitä ei kuvata siellä, eikä ne pubit ole identtiset! Käsikirjottajat on hengannu tuolla ja siitä se idea sitten lähti... 

Päivän kulttuuriannos saatiin MoMa:sta joka on niin iso paikka, että joko sinne saa varata koko päivän tai käydä useamman kerran! 


Tässä teille kuva ulkoa kyltistä :D tuntuu vaan itestä niin typerältä ja mauttomalta tavalta kuvata joka ikinen teos tuolla sisällä!

Ja vaikka me ollaanki lopetettu shoppailu, piti se 5th Avenue käydä tsekkaamassa!


Illalla syötiin hyvin, hyvässä seurassa meat districtillä DBGBssä. Kannattaa maistaa ostereja ja makkaraa!

Sunnuntaina päästiin jatkamaan matkaa. Vaikka aluksi näytti siltä että ei päästä! Kentälle saavuttiin hyvissä ajoin, mutta check in kone ilmoitti ettei lippuja löydy... Samaa ilmoitti virkailija tiskillä... Jonot turvatarkastukseen alko olla jo Black Fridayn luokkaa ja näytti pahasti siltä ettei  päästäkkään kotia! No, ihmeitä tapahtuu ja virkailija sai meidän liput aktivoitua, meidät jonon ohi turvatarkastukseen ja näin päästiin jatkamaan matkaa Dallasiin...

Tällanen oli minun ensimmäinen Nykin reissu, eikä varmasti viimenen! Ihana paikka ja muistuttaa muuten kovasti Berliiniä! Ens kertaan, mikä toivottavasti on kohta ja ei niin extreme kelillä, jää vapauden patsaan ja New York City public libraryn tsekkaaminen! 

Dallasiin saavuttiin ajallaan ja koska lähtö oli hieman kiireinen, emme olettaneetkaan että molemmat laukut olisivat kyydissä. No, toinen oli ja kun teimme ilmoitusta toisesta huomasin, että virkailijalla oli sattunut pikku moka ja hän oli laittanut meidän laukun jonku Montgomeryn mukaan Pohjois-Carolineen... Onneksi laukku löytyi ja lupailtiin takaisin jo illalla! Tästä eteenpäin taidan olla tarkempana ja tarkistaa laukkukuitista nimen ja määränpään!

Dallas oli pikareissu ja koska koti-ikävä ja matkaväsymys alkoi painaa, lähdimme etsimään sitä kuuluisaa hopiareunusta pilveen NBA- pelistä :) liput halvalla Stubhubista ja American Airlinesin stadionille mars!

Texasissa kaikki on suurta ja mahtavaa... 


Mutta sanosin että Lakersien pelissä on kuitenki enempi tunnelmaa ;)

Hopeareunus löyty samoin laukku ja aamulla suuntasimme kentälle! Kentällä matkaan tarttui Luna <3


Kohtalaisen reipas matkaaja! Kasvattaja oli totuttanut Lunan kuljetuskoppaan joten siellähän se tyytyväisenä köllötteli! 

Lunalla oli pitkä matkapäivä, aamulla noin tunnin automatka kentälle, vajaan 3h lento ja vielä 1,5h autossa. Tähän vielä odotusajat kentällä niin huhhuh! Vähän jännitti, minua siis, kun en ole ennen koiran kanssa lentänyt! 

Ja näin me Lunan kanssa matkattiin... Lippu, joka on siis etukäteen varattu ja selvitetty, punnitus ja maksu tiskillä (125$ american airlinesillä kun koira matkustaa hytissä mukana), mitään todistuksia ei hyttimatkaajilta vaadita mutta meillä oli varalta eläinlääkärin lausunto mukana. Ulkoilu Dallasin kentällä, ei ruokaa eikä vettä ennen lentoa.  Turvatarkastuksesta mennään läpi pentu sylissä ja odotellaan että virkailija ottaa jotku näytteet käsistä (veikkaisin et testaavat jotain tautia?). Ei muuta ku koneeseen! Luna nukku koko matkan! Perillä Losin kentällä vietiin koira ekana ulos jaloittelemaan ja sen jälkeen toinen lähti hakemaan laukkuja. Luna sai söpöydellään niin paljo huomiota, että lentokenttäpoliisitki tarjoutu suojelemaan :D kotiin päästiin taas auton kyydissä, milä oliki jo tuttua hommaa ja meni Lunalla nukkuessa! 

Kaiken kaikkiaan me ihmiset taidettiin jännittää eniten reissaamista, kaikki meni paremmin ku hyvin ja päästiin vihdoin kotia <3

Että seuraavaa matkaa odotellessa!
M<3


Ei kommentteja:

Sisällön tarjoaa Blogger.

Tunnisteet

1 tie (1) 4th of July (2) ajokortti (1) Angels Landing (1) Arizona (4) Arkikuvahaaste (4) Autoilu (1) autonosto (1) Beverly Hills (1) Big Sur (1) bikram (2) biohacking (1) black friday (1) Bryce (1) Carmel (2) casino (1) Central Market (1) crossfit (3) Dallas (1) Dia de los Muertos (1) Disney Concert Hall (1) Dixie (1) Fremont Street (1) Grand Canyon (1) Hackberry General Store (1) Halloween (3) Happy Holidays (1) helppoa leipomista (3) Hollywood (3) Hollywood Forever (1) Hoover Dam (2) Huntington library (1) Idyllwild (1) IFTTT (217) Instagram (218) Joulu (4) jouluvalot (2) kakkoskoti (4) kalifornia (10) Kanab (1) kesäloma (26) key lime pie (1) koiran kanssa lentäminen (1) Koti (9) kukkuu kurpitsapiiras (1) kummitukset (1) LA Autoshow (1) Lake Mead (1) lakers (1) Lankalauantai (1) Las Vegas (5) leipominen (4) lentäminen (2) Loma (8) Los Angeles (4) Los Olivos (1) Luna (8) Malibu (1) matkustaminen (112) Mondos (1) Monterey (1) Mustikka-vadelmapiirakka (1) Muutto (4) narrow (1) Nevada (5) New York (4) NHL (1) Oulu (9) pankkiasiat (1) Paso Robles (4) PCH1 (4) Pepperdine (1) Pismo Beach (1) Pitkäperjantai (1) puutarha (7) Pääsiäinen (2) Pääsiäispäivät (2) road trip (19) Rodeo Dr (1) Route 66 (1) Ruoka (14) San Fransisco (6) Sana Ynez (1) santa monica (2) Santa Ynez (1) Sosiaaliturvatunnus (1) Suomireissu (5) surffaus (3) Thanksgiving (1) the Last Bookstore (1) treenit (5) turistihommia (5) Universal Studios (2) Utah (5) Venice (1) ventura (12) Venturabeach (5) viini (9) viinitilat (6) viisumi (1) weekend getaway (2) Whole Foods (1) Yoga (4) Zion (2)