/
0 Comments

Käytännön asioita part 2.


Tässä on taas ollu kiireitä kotirouvalla, mutta nyt ollaan taas reippaasti blogin äärellä!

Mää taisin itselleni tyypilliseen tapaan aiemmin vöyhöttää, kuinka helposti kaikki viralliset asiat on menny... No, ei ehkä ois kannattanu!

Tässäpä siis loput, ei niin smuutisti menneet, viralliset toimitukset eli pankki ja ajokortti...

Muutama "woosaah" on tullu matkanvarrella tarpeeseen ;)


Eli täällä lomaillessa saa ajella ja vuokrailla autoja ihan supisuomalaisella kortilla mutta jos tiedossa on pitempiaikainen oleskelu tai auton osto, tulee kortti päivittää (teoriakoe ja ajokoe) täkäläiseen 10 päivän sisällä saapumisesta. Tämähän on sikäli mahdotonta, koska DMV (Department of Motor Vehicles) vaatii touhuun sosiaaliturvatunnuksen (tai kirjeen, jossa kerrotaan ettei tunnusta saa) jonka saaminen postin kautta voi viedä kauemmin. Onneksi tätä päivärajaa ei kukaan tarkista..

No, me käytiin tuossa DMV virastossa, hmmm, ainaki neljä kertaa! Varmaan helpommallaki ois päässy mutta nyt mentiin näin! Vinkkinä kaikille, ei kannata alottaa pankkitilin avaamista perjantaina just ennen sulkemisaikaa... Ne tarvii sinne viralliset osotetiedot ja vuokrasopimus ei ole virallinen...

Alotettiin siis pankkiasiat yks kaunis perjantai (tästä on siis aikaa ja aika kultaa muistot;)) ja tämä liittyy ajokorttiin siten, että sieltä DMV toimistosta saa ajokorttihakemusta jättäessa kuitin, jossa on osote ja joka on virallinen lappu pankille!

1. Kerta... Mentiin siis alunperin vain hakemaan "kirjaa" ajokortin teoriakoetta varten. Kirja saatiin, mutta hakemuksia ei voinut jättää yhden viisumilapun puuttuessa. Näin jäi pankkiin tarvittava kuittikin saamatta. No, otettiin laput ja kirjat mukaan ja lähdettiin Las Vegasiin...

2. Kerta... Vietiin kiireellä hakemukset ja taltioitiin ajokorttia varten "peura ajovaloissa" passikuva (koska virastoissa on luonnollisesti aina vähintään tunnin imagojono, ei keritty muuta) ja kiirehdittiin kuitin kanssa pankkiin avaamaan tiliä. Tästä pankkiasiasta mä en edes pysty vielä kirjottaan koska en oo täysin toipunu siitä järkytyksestä, että mun oikeesti pitää kirjottaa shekkejä!!?!

3. Kerta... Teoriakoe... Ja en ihmettele enään yhtään miksi täällä ajellaan välillä miten sattuu! Parhaat kysymykset oli tasolla "mitä teet kun liikennevaloissa syttyy....keltainen?". Joo, läpi meni molemmilla!

4. Kerta... Ajokokeeseen piti varata netissä aika. Kukaan ei vaan maininnut, että jos ajaa samalla autolla, pitää ajojen välillä olla vähintään tunti. Oltiin sitte noin 5h jonotuksineen paikalla ja molemmat kävi ajamassa inssin kans 7min... Joo, läpi meni molemmilla!

Ei muuta ku väliaikanen kortti kouraan ja liikenteeseen!


Jos taas haluaa ostaa auton, pitää olla ajokortti päivitettynä ja jos ei halua kalleimpia mahdollisia vakuutuksi, kannattaa tilata Trafilta ajohistoria vakuutusyhtiötä varten. Tai voi taas vähän säätää ja ottaa autokaupan kautta vakuutuksen siksi ajaksi että kusti polkee Trafilta tänne! Pääasia on tuo ajokortti, muuten ei autoa saa edes rahalla!

Pitemmille oleskeluille kannattaa miettiä auton ostoa, senhän voi muuton tullessa aina myydä tai tuoda Suomeen. Me ollaan edelliseltä Saksan reissulta tuotu auto verottomana muuttotavarana ja kaikki paperit yms oli kyllä helppo hoitaa. Hyvin todennäköistä siis on, että "Bumble" pääsee myös mukaan kun muutetaan takasin! Onhan siinä mm. Penkinlämmittimet valmiina! Ns. Verovapaiden muuttoautojen rajotukset kannattaa tsekata tullista, ainakin Oulusta saa todella hyvää ja nopeaa palvelua!


Autot on täällä mun käsityksen mukaan halvempia ja verot inhimillisempiä. Tällä kertaa mun hommana auton ostossa, auton tulevana omistajana, oli värin valinta! Rakas aviomies teki kaiken muun <3 Yhden vinkin osaan kuitenkin antaa ja se on Kelley Blue Book (kbb.com). Sieltä löytyy autoon kuin autoon hintasuositus vedätyksen välttämiseksi!

Ajakaa varovasti!

M <3

Ei kommentteja:

Sisällön tarjoaa Blogger.

Tunnisteet

1 tie (1) 4th of July (2) ajokortti (1) Angels Landing (1) Arizona (4) Arkikuvahaaste (4) Autoilu (1) autonosto (1) Beverly Hills (1) Big Sur (1) bikram (2) biohacking (1) black friday (1) Bryce (1) Carmel (2) casino (1) Central Market (1) crossfit (3) Dallas (1) Dia de los Muertos (1) Disney Concert Hall (1) Dixie (1) Fremont Street (1) Grand Canyon (1) Hackberry General Store (1) Halloween (3) Happy Holidays (1) helppoa leipomista (3) Hollywood (3) Hollywood Forever (1) Hoover Dam (2) Huntington library (1) Idyllwild (1) IFTTT (226) Instagram (227) Joulu (4) jouluvalot (2) kakkoskoti (4) kalifornia (10) Kanab (1) kesäloma (26) key lime pie (1) koiran kanssa lentäminen (1) Koti (9) kukkuu kurpitsapiiras (1) kummitukset (1) LA Autoshow (1) Lake Mead (1) lakers (1) Lankalauantai (1) Las Vegas (5) leipominen (4) lentäminen (2) Loma (8) Los Angeles (4) Los Olivos (1) Luna (8) Malibu (1) matkustaminen (112) Mondos (1) Monterey (1) Mustikka-vadelmapiirakka (1) Muutto (4) narrow (1) Nevada (5) New York (4) NHL (1) Oulu (9) pankkiasiat (1) Paso Robles (4) PCH1 (4) Pepperdine (1) Pismo Beach (1) Pitkäperjantai (1) puutarha (7) Pääsiäinen (2) Pääsiäispäivät (2) road trip (19) Rodeo Dr (1) Route 66 (1) Ruoka (14) San Fransisco (6) Sana Ynez (1) santa monica (2) Santa Ynez (1) Sosiaaliturvatunnus (1) Suomireissu (5) surffaus (3) Thanksgiving (1) the Last Bookstore (1) treenit (5) turistihommia (5) Universal Studios (2) Utah (5) Venice (1) ventura (12) Venturabeach (5) viini (9) viinitilat (6) viisumi (1) weekend getaway (2) Whole Foods (1) Yoga (4) Zion (2)