/
0 Comments

Oman pihan piirakkaa!


Puuuh ja puh-uhuh... Onpa tänne kertyny pölyä... No, on ollut kiireitä! Oon nyt ekaa kertaa vuosiin kesäkuun kotona, joten pihan kanssa on hieman hommia. Palataan näihin pihajuttuihin kuvien kera vaikka viikonlopun aikana ja  hypätään nyt suoraan sadonkorjuuseen!

Raparperista nimittäin tulee satoa ainakin meidän etupihalla vähintään se neljä kertaa kesässä ja ensimmäinen on jo leivottu käyttöön! Leipomaan innostuin pitkästä aikaa kun vanha ystävä Elina tuli ihanan pienen Rasmuksen kanssa kylään.

Ensin selailin luottokeittokirjaa "Kiitos Hyvää", mutta päädyin omaan muunnelmaan rahkaraparperipiirakasta kun niitä tosiaan tuossa omalla etupihalla kasvaa.

Homma oli helppo:

- Käy kaupassa... tee lista (muuten palaat kolmesti autolta takaisin kun muistat jotain mitä unohdit).
- Osta varalta omenia (tai tarkista että raparperipuskassa on tarpeeksi tavaraa).
- Aja väsyneenä töiden jälkeen kotiristeyksen ohi...
- Revitään raparperit puskasta, irrota lehdet ja kuori.

(käytä koira, laita pyykkikone päälle, ruoki itsesi ja koira, käy suihkussa ja ai niin piti leipoa....)!!

Ja se ohje...

- sulata voita noin 125g ja kyllä luomu voi ja munat vaan maistuvat paremmalta
- sekoita keskenään 4dl vehnäjauhoja vai laitoinkohan mää osan mantelijauhoja? 1,5dl intiaanisokeria, 1tl ruokasoodaa ja 2tl vaniljasokeria.

- sekoita voi ja kuivat aineet ja sekoita lastalla murumaiseksi.
- ota osa seoksesta pois, vajaa puolet.

Intiaanisokeri tuli nyt ekaa kertaa Suomessa käyttöön, Calissa tämä tais kulkea vaan eri nimellä.


- lisää isompaan osaan 1dl piimää ja 1 muna, sekoita taikinaksi.
- levitä vuokaan ja pilko raparperia päälle.
- sekoita purkki kermaviiliä, purkki rahkaa, 1dl intiaanisokeria, 1 muna ja ripaus vaniljasokeria ja levitä raparperien päälle.
- levitä erilleen otettu muruseos täytteen päälle ja heitä päälle vielä kanelia ja sokeria.

Uuni piti muistaa jo aiemmin... 175 astetta ja noin 45min.

Rahkapiirakka on hyvä tuon raparperin kanssa niin ei tarvi miettiä sitä, että pitäs juoda maitoa raparperin oksaalihapon vuoksi.
Ja hyvää tuli, hyvässä seurassa nautittuna!!

Viikonloppuna sitten niitä pihahommia...!

-m




Ei kommentteja:

Sisällön tarjoaa Blogger.

Tunnisteet

1 tie (1) 4th of July (2) ajokortti (1) Angels Landing (1) Arizona (4) Arkikuvahaaste (4) Autoilu (1) autonosto (1) Beverly Hills (1) Big Sur (1) bikram (2) biohacking (1) black friday (1) Bryce (1) Carmel (2) casino (1) Central Market (1) crossfit (3) Dallas (1) Dia de los Muertos (1) Disney Concert Hall (1) Dixie (1) Fremont Street (1) Grand Canyon (1) Hackberry General Store (1) Halloween (3) Happy Holidays (1) helppoa leipomista (3) Hollywood (3) Hollywood Forever (1) Hoover Dam (2) Huntington library (1) Idyllwild (1) IFTTT (168) Instagram (169) Joulu (4) jouluvalot (2) kakkoskoti (4) kalifornia (10) Kanab (1) kesäloma (26) key lime pie (1) koiran kanssa lentäminen (1) Koti (9) kukkuu kurpitsapiiras (1) kummitukset (1) LA Autoshow (1) Lake Mead (1) lakers (1) Lankalauantai (1) Las Vegas (5) leipominen (4) lentäminen (2) Loma (8) Los Angeles (4) Los Olivos (1) Luna (8) Malibu (1) matkustaminen (112) Mondos (1) Monterey (1) Mustikka-vadelmapiirakka (1) Muutto (4) narrow (1) Nevada (5) New York (4) NHL (1) Oulu (9) pankkiasiat (1) Paso Robles (4) PCH1 (4) Pepperdine (1) Pismo Beach (1) Pitkäperjantai (1) puutarha (7) Pääsiäinen (2) Pääsiäispäivät (2) road trip (19) Rodeo Dr (1) Route 66 (1) Ruoka (14) San Fransisco (6) Sana Ynez (1) santa monica (2) Santa Ynez (1) Sosiaaliturvatunnus (1) Suomireissu (5) surffaus (3) Thanksgiving (1) the Last Bookstore (1) treenit (5) turistihommia (5) Universal Studios (2) Utah (5) Venice (1) ventura (12) Venturabeach (5) viini (9) viinitilat (6) viisumi (1) weekend getaway (2) Whole Foods (1) Yoga (4) Zion (2)