/
0 Comments

Save water, drink wine - Paso Robles!

Näillä sanoin meidät toimitettiin matkaan perinteiselle viininmaistelukierrokselle kohti Paso Roblesia. Kalifornian vedensäännöstely on nyt kuivuuden vuoksi huipussaan, ensin lopetettiin veden tarjoilu ravintoloissa (täällä oli siis tapana tuoda ensimmäisenä vesilasi pöytään), vettä sai kuitenkin vielä viime vuonna pyytämällä. Nyt paikallista vettä ei juurikaan saa, vaan suuri osa ravintoloista on siirtynyt muualta tuotujen pullovesien tarjoiluun - näissä tuontipulloissa suositaan lasipulloja. Myös mm. autojenpesua ja istutusten kastelua on säännelty koko ajan tiukemmin.

Mutta asiaan eli Paso Roblesiin! Ensimmäisen kerran (2012) poikettiin vain pikaisesti lounaalla läpikulkumatkalla pohjoiseen, milloin minä huomasin Paso Robles Inn hotellin ja tuumasin, että tuohon vois joskus tulla. No, paluumatkalla tuli tilanne että piti pysähtyä ja jäädä yöksi ja siitä se sitten lähti! Vuosien varrella ollaan vierailtu samassa hoteliissa useamman kerran. 


Opolon tila on meidän vakkari - maistelu maksaa 10 dollaria ja hinta hyvitetään kun ostaa kaksi viinipulloa.  Palvelu on todella hyvää eikä tila ole koskaan liian täynnä. Myynnissä on viinin lisäksi oheistuotteita ja mahdollisuus yöpyä paikan Bed & Breakfast huoneissa. Yleensä maistelussa ja myynnissä olevat viinit ovat vain tilojen vierailijoille ja osa pelkästään viiniklubin jäsenille, niitä siis harvemmin saa kaupoista. Osa Opolon viineistä löytyy myös kaupoista ja ne ovat ihan normikansan maistelu- ja ostolistalla tilallakin, meidän ehdoton suosikki on näistä on Mountain Zinfandel. Lisäksi on  ekslusiivinen viiniklubilista, joka sisältää viinejä joita ei voi maistaa tai ostaa ellei ole klubin jäsen. Viinitilat eivät toimita yksityishenkilöille Suomeen viinejä, joten me saatiiin kuin saatiinkin ostaa ja masitella klubilistalta, koska klubiin liittyminen ei onnistunut.


Tässä sitä kasvaa!! Ja kaikki muu viiniköynnösten ympärillä oli eritääin kuivaa ja keltaista!


Aiemminkin mainitusta syystä me ollaan aina täällä Paso Robles Innissä. Uima-allas alue on aivan ihana, osaan huoneista kuuluu myös oma mineraalivesiallas (vesi on eri lähteestä kuin juomavesi, eikä näin kuormita kuivuutta). Sunnuntain shamppanja brunssi on taas oma lukunsa!  Viinitilojen läheisyyden huomaa myös hotellin uima-altaalla iltapäivisin. Viinikierrokset on tehty ja ihmiset ovat enemmän tai vähemmän hutikassa, täällä näes ei ole tapana sylkeä viinejä purskuttelun jälkeen takaisin kuppiin.

Viinitilat ovat keksineet uudellenkäyttää viininvalmistuksesta jääviä rypälemäskejä ja viinitilojen lisäksi Paso Roblesiin onkin auennut useita tislaamoja. Käytiin testaamassa Re:find tislaamo Villicana viinitilalla, jossa pääsimme maistelemaan vodkaa ja giniä, kurkulla ja ilman! Samasta paikasta löytyi myös vuoden paras Rose - Villicana Liquid Hope.Lopuksi listaus vierailemisen arvoisista viinitiloista Paso Roblesin alueella. Yleensä maistelun hinta  (yleensä 10$) vähennetään ostoksista jos ostaa vähintään kaksi pulloa.

Opolo, 10 $ laadukkaat viinit joista osaa löytyy myös Kalifornian elintarvikeliikkeistä, mm. Mountain Zinfandel, lisäksi eri lista klubilaisille. Paikasta löytyy myös Bed & Breakfast sekä ravintola josta saa paikan omia makkaroita sekä pizzoja. 
Villicana, täältä löytyi erinomainen Rose!
Re:find,  Gin- ja Vodkamaistelu sisältyy Villicanan hintaan. Lisänä tarjoavat maustettua vodkaa jos sitä sattuu olemaan tekeillä.
Sculpterra, täällä vierailtiin 2013, mieleen jäi ainakin paikan erinomainen rose sekä eläinpatsaat.
Daou, Paso Roblesin korkeimmalla kukkulalla sijaitseva viinitila, 20-30$ maistelu eli muihin verrattuna kallis. Viinit eivät olleet kummankaan meidän mielestä hintansa veroisia ja palvelukaan ei päätä huimannut. Näköalat ja picnic alue plussaa.
Brecon Estate, Täältä löytyi yli 90 pisteen valkoviini, sekä 17kk vanha Pyreneittenpaimenkoirapentu Millie jonka häntä oli meidän oman koiran kokoinen.
Justin, erittäin asiantunteva palvelu sekä rento meininki, plussaa vielä picnic alueesta. Nähtiin myös useita Kalkkunakondoreja.
Oso Libre, viinitila joka myy myös oman tilan Agnus karjan lihaa.
Adelaida, erinomainen palvelu vaikka jouduttiinkin konsultoimaan viininkaapin käyttöä celsiuksissa ;) 
Halter Ranch, ei niin hyvä palvelu tai viini...
Kukkula, tästä maininta koska viinitilalla on suomalaisia kytköksiä, harmillisesti tämä on olluta aina kiinni kun olemme Paso Roblesissa vierailleet.

Paluumatkalla kotiin Venturaan käytiin Hearst Castlessa ja sen suuruuden ja ihmeellisyyden takia siitä tulee ihan oma tarinansa tänne!

-MEi kommentteja:

Sisällön tarjoaa Blogger.

Tunnisteet

1 tie (1) 4th of July (2) ajokortti (1) Angels Landing (1) Arizona (4) Arkikuvahaaste (4) Autoilu (1) autonosto (1) Beverly Hills (1) Big Sur (1) bikram (2) biohacking (1) black friday (1) Bryce (1) Carmel (2) casino (1) Central Market (1) crossfit (3) Dallas (1) Dia de los Muertos (1) Disney Concert Hall (1) Dixie (1) Fremont Street (1) Grand Canyon (1) Hackberry General Store (1) Halloween (3) Happy Holidays (1) helppoa leipomista (3) Hollywood (3) Hollywood Forever (1) Hoover Dam (2) Huntington library (1) Idyllwild (1) IFTTT (230) Instagram (231) Joulu (4) jouluvalot (2) kakkoskoti (4) kalifornia (10) Kanab (1) kesäloma (26) key lime pie (1) koiran kanssa lentäminen (1) Koti (9) kukkuu kurpitsapiiras (1) kummitukset (1) LA Autoshow (1) Lake Mead (1) lakers (1) Lankalauantai (1) Las Vegas (5) leipominen (4) lentäminen (2) Loma (8) Los Angeles (4) Los Olivos (1) Luna (8) Malibu (1) matkustaminen (112) Mondos (1) Monterey (1) Mustikka-vadelmapiirakka (1) Muutto (4) narrow (1) Nevada (5) New York (4) NHL (1) Oulu (9) pankkiasiat (1) Paso Robles (4) PCH1 (4) Pepperdine (1) Pismo Beach (1) Pitkäperjantai (1) puutarha (7) Pääsiäinen (2) Pääsiäispäivät (2) road trip (19) Rodeo Dr (1) Route 66 (1) Ruoka (14) San Fransisco (6) Sana Ynez (1) santa monica (2) Santa Ynez (1) Sosiaaliturvatunnus (1) Suomireissu (5) surffaus (3) Thanksgiving (1) the Last Bookstore (1) treenit (5) turistihommia (5) Universal Studios (2) Utah (5) Venice (1) ventura (12) Venturabeach (5) viini (9) viinitilat (6) viisumi (1) weekend getaway (2) Whole Foods (1) Yoga (4) Zion (2)