/
0 Comments

Prahan turistinähtävyydet!


Tämän kesän kaupunkiloma sijoittui ihanasti jonnekkin muualle kuin Kaliforniaan - päätimme tsekata miltä näyttää Praha! Lennot ja hotellit löytyivät helposti ja edullisesti ihan Finnairilta ja Booking.com  sivustolta. Hotelli sijaitsi Holesovicen alueella eli ei ihan turistirysässä, sieltä pääsi kuitenkin helposti ja nopeasti ratikalla keskustaan, hinnat olivat todella edulliset, hotelli oli kaikin puolin siisti ja toimiva ja pääsimme myös lähemmäs paikallisia!

Prahan vanhankaupungin, Stare Meston sydän on aukio. Täällä pääset fiilistelemään terasseja, kirkkoja, tähtitieteellistä kelloa joka kilkuttaa ohjelmansa läpi tasatunnein (tähän ei kannata liikaa latailla...). 

Kello on tuotu raatihuoneelle 1490 jossa se näyttää vieläkin aikaa monilla eri tavoilla. Kaupunginisät määräsivät kellon rakentaneen kellosepän sokeutettavaksi, jotta hän ei voisi tehdä toista samanlaista mestariteosta.


Aukiolta sillalle päin kannatta kiinnittää huomiota kauniisiin rakennuksiin - osa niistä on natsien rakentamia, kuten Hard Rock Cafe Praha - sisällä kannattaa piipahtaa katsomassa portaiden kaiteet ja mitä niihin on piilotettu...

Matkalla Kaarlen sillalle, voi shoppailal turistikrääsää tai vaikkapa liput kirkkokonserrttin! Kaarlensilta on ollut yksi maailman kuuluisimmista silloista, se on rakennettu Vltavan yli 1300-luvun puolivälissä. Patsaat ja koristeet on lisätty vasta 1700-luvulla.

Vltavalle pääsee myös risteilemään.


Kaarlensillan Linnan puolelta löytyy taas hieman erilaista nähtävää Prahan lukuisten kirkkojen ja museoiden rinnalle.

John Lennon wall ja pub. Kun John Lennon murhattiin 1980, hänestä tuli Prahalaisten nuorten sankari. Viranomaiset maalavat seinän välillä valkoiseksi, mutta pian se on taas täynnä kirjoituksia.
Prahassa kannattaa kiinnittää huomiota rakennuksiin, uutta ja vanhaa vierekkäin...

Keskustassa pääsee ajelemaan antiikkisilla autoilla tai vaikka hevoskärryillä!Holesovicin alueella taas pääsee näkemään paikallisten Prahaa..Yksi päivä kannattaa varata Prahan linnan alueen tutkimiseen. 


Linnan alue on liiankin täynnä nähtävää - samaan syssyyn voi ostaa myös tuliaisia ja vaikkapa pääsiäiskoristeita...


Suurin osa Linnan alueesta on ilmaista, mutta 250 saa lipun jolla pääsee katsomaan St. Vituksen kappelin kokonaisuudessaa, "Kultaisen" kujan ja alueen vanhimman Pyhän Yrjön Basilikan.

St. Vituksen kappeli on vaikuttavan näköinen jo ulkoa...


Sisällä oli todella paljon turisteja. 

Kokonaisuudessaan näkemisen arvoinen.
Kultaisen kujan alue on entisöity. Alun perin siellä asui linnaa puolustamaan komennettuja jousimiehiä ja myöhemmin käsityöläisiä. Franz Kafka on myös asunut täällä sisarensa kanssa 1916.

Vartijan huone.

Elokuvateatterin varasto oli kätevästi portaissa.

Heti teatterin vieressä.

Ompelijan, kuten muidenkin huoneet, ovat todella pieniä mutta kodikkaita,

Linnassa on edelleen vartijat.
Aiemmin "salaovena" pidetyn oven takaa löytyy nykyään pääsymaksulliset portaat St. Vituksen kappelin eteläiseen torniin. Matkalla voi kurkata kellonsoittajan asuntoon ja ylhäällä ihailla maisemia - askelmia tänne on 298.

Linnan alueelta kannattaa hypätä ratikkaan ja ajella läheiseen  Strahovin luostarin alueelle. Sieltä löytyy luostaripanimon lisäksi mittaamattoman arvokas kirjasto - tänne on säilötty mm. Nikolas Kopernikuksen "De Revolutionibus Orbium". 
Jos vaan mahdollista, kannattaa suunnata kirkkokonserttiin. Lippujen hinnoista voi tinkiä ;)

Konsertti järjestetään Klementinumin kirkossa joka on alunperin ollut luostari. Rakennus on todella yksinkertainen ulkoa, jotta sisäpuoli pääsisi oikeuksiinsa. Tunnin konsertti menee äkkiä yksityiskohtia ihaillen!

Kävelymatkan päästä löytyy Juutalaisten korttelit ja hautausmaa.

Kallista shoppailua ja hienoja autoja...


Prahan ulkopuolelta kannattaa käydä katsomassa Vysehradin alue. Siellä kannattaa tsekata Pyhän Pietarin ja Pyhän Paavalin kirkon koristeelliset ovet.

Sekä kirkkoa ympäröivä hautausmaa.


Kirkkokonsertissa kuulimme paikallisen säveltäjän "Smetanan" sävellyksiä, hänen hautansa löytyy kirkon takaa.

Osa haudoista oli todella koristeellisia.

Matkalla pääsee ihailemaan kauniita maisemia joen yli. Tästä on kävelymatka Staropramen panimoon - siitä ja muista Prahan ruoka-ja olutpaikoista pääset lukemaan erillisestä postauksesta täältä!

Joen rannalla löytyy kelluva terassi ja rantalentiskenttä!


Viimeisenä muttei vähäisimpänä kävimme Nove Mestossa eli uudessa kaupungissa. Kuuluisin alue löytyy Vaclavin aukiolta tai oikeastaan bulevardilta. Aukion päästä löytyy Pyhän Vaclavin muistomerkki ja kansallismuseo ja toinen pää rajautuu Na Prikope-katuun eli Vanhaan kaupunkiin. Matkalla voi ihastella aukion ylpeyttä, art nouvean helmeä Cafe Evropaa! Tässä toiminut hotelli on aikoinaan ollut kaupungin hienoin mutta nyt rakennus on suljettu kunnostuksen ajaksi.

Shamppanja-baarista pääsee ihailemaan maisemia korkeammalta.

Satuimme paikalle FIBAn 3x3 katukoristurnauksen aikana!

Seuraavan päivän suunnittelua hotellin aulassa.

Metrolippu kannattaa ostaa 3 päiväksi - se ei loogisesti löydy lipunmyynnistä tai automaatista metroasemalla vaan tupakkakaupasta...
Seuraava loma suuntautuukin sitten perinteisesti Kaliforniaan - sitä ennen kuitenkin hyvinvointijuttuja!

-M
Ei kommentteja:

Sisällön tarjoaa Blogger.

Tunnisteet

1 tie (1) 4th of July (2) ajokortti (1) Angels Landing (1) Arizona (4) Arkikuvahaaste (4) Autoilu (1) autonosto (1) Beverly Hills (1) Big Sur (1) bikram (2) biohacking (1) black friday (1) Bryce (1) Carmel (2) casino (1) Central Market (1) crossfit (3) Dallas (1) Dia de los Muertos (1) Disney Concert Hall (1) Dixie (1) Fremont Street (1) Grand Canyon (1) Hackberry General Store (1) Halloween (3) Happy Holidays (1) helppoa leipomista (3) Hollywood (3) Hollywood Forever (1) Hoover Dam (2) Huntington library (1) Idyllwild (1) IFTTT (217) Instagram (218) Joulu (4) jouluvalot (2) kakkoskoti (4) kalifornia (10) Kanab (1) kesäloma (26) key lime pie (1) koiran kanssa lentäminen (1) Koti (9) kukkuu kurpitsapiiras (1) kummitukset (1) LA Autoshow (1) Lake Mead (1) lakers (1) Lankalauantai (1) Las Vegas (5) leipominen (4) lentäminen (2) Loma (8) Los Angeles (4) Los Olivos (1) Luna (8) Malibu (1) matkustaminen (112) Mondos (1) Monterey (1) Mustikka-vadelmapiirakka (1) Muutto (4) narrow (1) Nevada (5) New York (4) NHL (1) Oulu (9) pankkiasiat (1) Paso Robles (4) PCH1 (4) Pepperdine (1) Pismo Beach (1) Pitkäperjantai (1) puutarha (7) Pääsiäinen (2) Pääsiäispäivät (2) road trip (19) Rodeo Dr (1) Route 66 (1) Ruoka (14) San Fransisco (6) Sana Ynez (1) santa monica (2) Santa Ynez (1) Sosiaaliturvatunnus (1) Suomireissu (5) surffaus (3) Thanksgiving (1) the Last Bookstore (1) treenit (5) turistihommia (5) Universal Studios (2) Utah (5) Venice (1) ventura (12) Venturabeach (5) viini (9) viinitilat (6) viisumi (1) weekend getaway (2) Whole Foods (1) Yoga (4) Zion (2)