/
0 Comments

Paris is always a good idea!

Tästä Pariisin pitkästä viikonlopusta on ehtiny jo hetki vierähtää mutta näin uudella tai uusvanhalla yrittäjällä on muka ollut niin kiire ettei tännekään ole juuri kuvia kummempaa ehtinyt naputella. No, tässä nyt aina ja iki-ihana Pariisi!


Mulla sattu olemaan talviloma ja olin ajatellut viettää sen kotona - toisin kävi. Toisaalta edellisestä Pariisin reissusta alko olla kohta sen 20-vuotta joten hitto miks ei lähtis kun mahdollisuus huuteli tarjoustaan!

Lentoihin meni näppärästi Finnairin pisteitä ja hyvä niin - muuten ois jääny matka tekemättä, sen verran kalliita oli lennot näin äkkilähtömatkaajille! Vielä perinteinen Lonely Planet kaupasta ja Anthony Bourdainit Pariisista ja menox!


Pariisiin saavuttiin aikaisin torstai aamuna ja kunhan kamat sai hotellille tsekkasin missäpäin sitä ollaan ja  suunnittelin pienen turistikierroksen. Pantheonin ohi ihanaan puistoon lounaalle ja chablikselle!

Luxembourgin puutarhassa oli ihan täys kesä! Vaikka päivä oli puolipilvinen, ihmiset oli uittamassa veneitä lammella ja ulkona syömässä lammen ympärillä. Ja ne kukat...

Puistossa oli lampi jossa kymmenet lapset uitti veneitä ja lammen ympärille oli aseteltu tuoleja missä voi nauttia omia eväitä ja vaan olla!

Näistä sekapenkeistä innostuneena laitoin omallekkin takapihalle orvokkeja ja Murun Hollannista tuliaisina tuomia tulppaanin sipuleita - ja on kyllä kivan näköstä!

Pariisi on vanha kaupunki ja sieltä löytyy ihania vanhoja kappeleita ja asuntoja ja vaikka mitä kun vaan viitsi vähän katsella ympärilleen. Tämä ihanuus löytyi matkalla takaisin hotelille.

Karua mutta silti kaunista - ketähän tuolla asuu? Millasta elämää ne viettää? Entä jos ite asus tuossa? Kaikkeen tällaseen mietiskelyyn on aikaa kun lähtee reissuun ilman hirveetä suunnitelmaa ja paniikkia kiertää koko kaupunki kerralla - pääseehän tänne takaisin!


Illasta ehdittiin vielä Notre Damea ja kellonsoittajaa ihmettelmään.

Ja ihan parasta - pikkukujille kuljailemaan!


Reissussa oltiin siis ennen pääsiäistä ja siellä oli ihan kevät vai kesä? Kirsikan kukat kukki ja lämmintä oli sen +24C!


Tällaselle kirjoja rakastavalle pariskunnalle Shakespearen kirjakauppa oli kans yks "pakko nähdä"! 

Kuvien ottaminen oli luonnollisesti kielletty...

Illallinen nautittiin Anthony Bourdainin suosittelemassa ravintolassa, Le Comptoir du Relais. 

Ja todella pienessä mutta maailmankuulussa Jazz-kapakassa Le Caveau de la Huchette! Rakennus on 1600-luvulta mutta baari on avattu "vasta" 1949.
Aamulla suunnattiin kohti Sacre Coeurin kirkkoa. Näkymät alas Pariisiin olivat huikeat!

Matkalta saa kaiken turistirihkaman mitä tarvii eli ei ja hienot näkymät!


Ja sitte ei muuta ku nurtsille köllöttään! 

Paluumatkan viini ja ruokashoppailuiden jälkeen tultiin hienosti syömään... Ruoasta ei ehtiny ottaa edes kuvia - se vaan oli ihan parasta tällä reissulla! 

Näkymät ravintolan terassilta olivat suorastaan Pariisilaiset ja ihan parhaat!

Jos siis olet menossa Pariisiin - käy tuolla! Pieni ns.  korttelikapakka mutta uskomaton ruoka ja palvelu!

Vierestä löytyy yksi Euroopan parhaista coctail baareista eli Sherry Butt. 

Jätettiin viimeselle aamulle nää perusjutut ettei tarvi panikoida - Ja joo oli se torni tallessa...

Samoin Louvre. Sinne on kyllä aina ihan uskomaton jonotus systeemi, monta ovea mutta liput saat vaan yhdestä... Ah mitä viisautta...

Louvressa..

Me tehtiin sellanen perinteinen pikakävelykieros, minkä aikana ehti nähdä paljo.

Myös uudelleen yllättävän pienen Mona Lisan.

Matkalla hotellille pakkaamaan kuunneltiin vielä puistokonsertti, otettiin lasit Sancerren alueen valkkaria ja suunnattin kentälle ja Syötteelle..
Mitä tästä opittiin tai on opittu jo kauan sitten? Suurkaupungin kohdalla älä koskaan lähde tavoittelemaan koko kaupunkia kerralla vaan valitse itseä kiinnostavat kohteet, ravintolat jne... Nauti pikkujutuista ja jätä tarpeeksi aikaa vaan olla ja hengailla!

Ihanaa Pariisia - Paris its always a good idea!
Paris is always a good idea!


Ei kommentteja:

Sisällön tarjoaa Blogger.

Tunnisteet

1 tie (1) 4th of July (2) ajokortti (1) Angels Landing (1) Arizona (4) Arkikuvahaaste (4) Autoilu (1) autonosto (1) Beverly Hills (1) Big Sur (1) bikram (2) biohacking (1) black friday (1) Bryce (1) Carmel (2) casino (1) Central Market (1) crossfit (3) Dallas (1) Dia de los Muertos (1) Disney Concert Hall (1) Dixie (1) Fremont Street (1) Grand Canyon (1) Hackberry General Store (1) Halloween (3) Happy Holidays (1) helppoa leipomista (3) Hollywood (3) Hollywood Forever (1) Hoover Dam (2) Huntington library (1) Idyllwild (1) IFTTT (217) Instagram (218) Joulu (4) jouluvalot (2) kakkoskoti (4) kalifornia (10) Kanab (1) kesäloma (26) key lime pie (1) koiran kanssa lentäminen (1) Koti (9) kukkuu kurpitsapiiras (1) kummitukset (1) LA Autoshow (1) Lake Mead (1) lakers (1) Lankalauantai (1) Las Vegas (5) leipominen (4) lentäminen (2) Loma (8) Los Angeles (4) Los Olivos (1) Luna (8) Malibu (1) matkustaminen (112) Mondos (1) Monterey (1) Mustikka-vadelmapiirakka (1) Muutto (4) narrow (1) Nevada (5) New York (4) NHL (1) Oulu (9) pankkiasiat (1) Paso Robles (4) PCH1 (4) Pepperdine (1) Pismo Beach (1) Pitkäperjantai (1) puutarha (7) Pääsiäinen (2) Pääsiäispäivät (2) road trip (19) Rodeo Dr (1) Route 66 (1) Ruoka (14) San Fransisco (6) Sana Ynez (1) santa monica (2) Santa Ynez (1) Sosiaaliturvatunnus (1) Suomireissu (5) surffaus (3) Thanksgiving (1) the Last Bookstore (1) treenit (5) turistihommia (5) Universal Studios (2) Utah (5) Venice (1) ventura (12) Venturabeach (5) viini (9) viinitilat (6) viisumi (1) weekend getaway (2) Whole Foods (1) Yoga (4) Zion (2)