/
0 Comments

Vielä kerran Thaimaa...!

Tehtiinhän me reissussa muutakin kun kalastettiin... Oltiin tällä kertaa koko loma Ko Lantalla, jossa reissun päätapahtuma eli Johannan ja Mikon häät olivat! Lanta on sen verran iso saari, että tekemistä kyllä keksii jos haluaa. Edellisestä vierailusta saarelle oli vierähtänyt jo muutama vuosi, joten kävimme kiertelemässä tutut paikat ja toteamassa, että juuri mikään ei ollut muuttunut!

 Ko Lantan auringonlaskut... Tämä kuva tämän kertaiselta rannalta eli Long Beachilta.

Käytiin aamuisin auringonnousun aikaan joogaamassa rannalla... Lantalta löytyy myös joogakouluja, meille vaan sopi paremmin tehdä omaa harjoitusta kaikessa rauhassa.


Juuri ennen häitä! Ja jos haluaa häilleen ikimuistoisen kauniit puitteet, kannattaa mennä naimisiin Thaimaassa! Helpollakin siinä pääsee, hotelli nimittäin järjestää kaiken!

Hylätty kivibaari rannan päässä!

Viime kerralla asusteltiin kauempana keskustasta Kantian Bay- rannalla. Sieltää löytyy nyös koko Thaimaan parhaaksi valkattu "Why Not"-rantabaari...

Muutaman kerran vuokrattiin SUP-laudat ja aaltojen puuttuessa tyydyttiin katselemaan maisemia!

Lantalla liikenne on vilkasta, varsinkin Saladanin keskustassa! Me ei olla vuokrattu skoottereita, vaikka ne turistien suosiossa ovatkin. Sen sijaan muutama pahannäköinen skootterikolari nähtiin ja todettiin, että ihan hyvä ratkaisu ajella taksilla.

Perinteinen snorklausreissu tehtiin Ko Rokille! Maisemat ja meri olivat tälläkin kertaa todella kauniita, mutta kyllä se turistimäärä mikä sinne saarelle tunkee on ihan käsittämättömästi ja liikaa... Melkeinpä kivempi oli pulahtaa snorklaamaan ihan yksin kalastusreissulla!

Yksi reissun huippukohdista oli ehdottomasti Ruotsalaisen pariskunnan pitämä Yang Garden- ravintola. Tähdillä palkittua ruokaa ja ihan loistava viinilista (verrattuna paikallisetn talonviiniin...). Itse asiassa täällä tuli käytyä useamman kerran!

Tässä nautiskellaan crepeksiä Ranskalaisen miehen pitämässä kahvilassa!


Käytiin muutaman kerran ajelemassa ympäri saarta mm. Kantian Bay, Klong Khong, Klong Nin ja Saladan ja huomasin aina samat jutut. Pienet muslimikylät (en muistanutkaan kuinka uskonnollisia Thaimaalaiset on) on ihan nätisti laitettu, on kauppoja, ravintoloita ja hotelleja, kaikki ympäröivä seutu onkin sitten ihan kaatopaikkaa. Paikalliset asuvat suurimmaksi osaksi aika rähjäisesti - johtuu varmasti osaksi myös 2004 Tsunamin aiheuttamista tuhoista mutta varmasti myös Aasialaisten tyylistä asua ja elää.

Siltikin, silmiinpistävän paljon paikalliset vaan heittävät roskat maahan vaikka roskis olisi vieressä, meidänkään hotellissa (mikä oli siis todella korkeatsoinen hotelli) ei ollut juomavesiautomaatteja vaan pullovettä jaettiin huoneisiin. Koko saari tuntuu hukkuvan roskaan ja se kaikki vaan piilotetaan turistien näkyviltä. Mikään ei oikein kestä tarkempaa katselua tai tutkimista.

Iltaisin Saladanissa on ruokatoria, markkinoita ja myynnissä on lähes kaikkea mahdollista. Tällä kertaa ei shoppailtu, Kari teetti muutaman paidan paikallisella räätälillä ja valitettavasti nekään eivät olleet sitä laatua kuin räätäliltä voisi olettaa. Lemppari kahvila oli onneksi vielä pystyssä ja paikallaan!
 
Kaiken kaikkiaan reissu oli mahtava - ehkä sitä vaan paljon matkustaneena huomaa eri asioita ja kaipaisi enemmän ekologisia vaihtoehtoja ja kierrätystä. Pitää kuitenkin aina itse yrittää kierrättää, minimoida turha kulutus ja suosia paikallisia tuotteita. Näillähän pääsee jo pitkälle :)

Seuraavassa postissa hypätäänkin ihan eri aiheeseen... Sitä odotellessa!

M


Ei kommentteja:

Sisällön tarjoaa Blogger.

Tunnisteet

1 tie (1) 4th of July (2) ajokortti (1) Angels Landing (1) Arizona (4) Arkikuvahaaste (4) Autoilu (1) autonosto (1) Beverly Hills (1) Big Sur (1) bikram (2) biohacking (1) black friday (1) Bryce (1) Carmel (2) casino (1) Central Market (1) crossfit (3) Dallas (1) Dia de los Muertos (1) Disney Concert Hall (1) Dixie (1) Fremont Street (1) Grand Canyon (1) Hackberry General Store (1) Halloween (3) Happy Holidays (1) helppoa leipomista (3) Hollywood (3) Hollywood Forever (1) Hoover Dam (2) Huntington library (1) Idyllwild (1) IFTTT (226) Instagram (227) Joulu (4) jouluvalot (2) kakkoskoti (4) kalifornia (10) Kanab (1) kesäloma (26) key lime pie (1) koiran kanssa lentäminen (1) Koti (9) kukkuu kurpitsapiiras (1) kummitukset (1) LA Autoshow (1) Lake Mead (1) lakers (1) Lankalauantai (1) Las Vegas (5) leipominen (4) lentäminen (2) Loma (8) Los Angeles (4) Los Olivos (1) Luna (8) Malibu (1) matkustaminen (112) Mondos (1) Monterey (1) Mustikka-vadelmapiirakka (1) Muutto (4) narrow (1) Nevada (5) New York (4) NHL (1) Oulu (9) pankkiasiat (1) Paso Robles (4) PCH1 (4) Pepperdine (1) Pismo Beach (1) Pitkäperjantai (1) puutarha (7) Pääsiäinen (2) Pääsiäispäivät (2) road trip (19) Rodeo Dr (1) Route 66 (1) Ruoka (14) San Fransisco (6) Sana Ynez (1) santa monica (2) Santa Ynez (1) Sosiaaliturvatunnus (1) Suomireissu (5) surffaus (3) Thanksgiving (1) the Last Bookstore (1) treenit (5) turistihommia (5) Universal Studios (2) Utah (5) Venice (1) ventura (12) Venturabeach (5) viini (9) viinitilat (6) viisumi (1) weekend getaway (2) Whole Foods (1) Yoga (4) Zion (2)