/
0 Comments

Kelit kohdillaan Calissa!


Ja mennäänpä sitten päivänpolttavaan asiaan eli minkälaiset kelit täällä ikuisen kesän maassa on? Varsinkin näin El Nino - vuonna kelit ovat kuulemma olleet talvella hyvinkin sateiset ja myrskyjä on olut normaalia enemmän. Nyt homma alkaa jo tasaantumaan ja täällä on Venturassa on perus kevätkeli eli aamusta pilvistä ja viileää, päivällä aurinkoista ja lämmintä (reilu +20-25C) ja illasta taas viilenee kun aurinko laskee. Paikalliset kovat tuulet ovat ajoittuneet iltapäivään.

Kesää kohti aamun mereltä puskeva sumu lisääntyy ja keskisellä se taas häviää. Keski- ja loppukesä ovat ihan liian kuumia, itse tykkään tästä kevätkelistä enemmän. Joskus keväälle osuu helleaalto, kuten toukokuussa pari vuotta sitten. Lämmintä oli sen +42C ja suoraan sanottuna se oli liikaa. Vaikka päivälämpötila huitelee ympäri vuoden +20C tienoilla, talvella vähän alle ja keväällä/syksyllä yli ja kesällä liikaa yli - ovat illat yleensä aina viileitä ja talvella yöt jopa kylmiä. Venturan pakkasennätys jostain 50-luvulta onkin -1C!

Ventura Pier Pontin ranta viime elokuussa ns. normaalikunnossa.
Eniten  tänne palatessa säikähdin meidän omaa rantaa... Ennen se oli lähes täydellinen hiekkaranta jossa hiekkaa oli paljon ja kiviä, no ei juuri lainkaan. Vaikka ranta on surffirannaksi suht haastava, pystyi siinä kuitenkin uimaan ja uittamaan koiraa jne.

Ventura Pier Pontin ranta nyt toukokuussa. Tällaisia pehmeän hiekan kohtia rannalla on enään muutama. 

Ventura Pier Pontin ranta nyt toukokuussa. Ja no kyllä nuo aamun pilvet (mitkä kyllä taas päivällä hävisivät täysin) tekevät kuvasta vielä hurjemman, mutta kyllä noita kiviä on ihan hirveesti verrattuna aiempaan!

Vuorovesi, tuulet ja myrskyt ovat kantaneet koko rannan täyteen kiviä. Jututin meidän vakkarikahvilan pitäjää eilen ja hän päivitteli myös rannan kuntoa - ei se ole ikinä tuon näköinen ollut, enkä minäkään muista sitä tuollaisena ja ollaan täällä nyt sen viisi vuotta jo laukattu.

Tuuli on puhaltanut hiekat kadulle.. Näitäkään en ole aiemmin nähnyt, edes pikku talvimyrskyn jälkeen.
No, onneksi surf´s up joten näitä poikia pääsee uittamaan ihan varmasti - oli rannalla kiviä tai ei!!
M


Ei kommentteja:

Sisällön tarjoaa Blogger.

Tunnisteet

1 tie (1) 4th of July (2) ajokortti (1) Angels Landing (1) Arizona (4) Arkikuvahaaste (4) Autoilu (1) autonosto (1) Beverly Hills (1) Big Sur (1) bikram (2) biohacking (1) black friday (1) Bryce (1) Carmel (2) casino (1) Central Market (1) crossfit (3) Dallas (1) Dia de los Muertos (1) Disney Concert Hall (1) Dixie (1) Fremont Street (1) Grand Canyon (1) Hackberry General Store (1) Halloween (3) Happy Holidays (1) helppoa leipomista (3) Hollywood (3) Hollywood Forever (1) Hoover Dam (2) Huntington library (1) Idyllwild (1) IFTTT (226) Instagram (227) Joulu (4) jouluvalot (2) kakkoskoti (4) kalifornia (10) Kanab (1) kesäloma (26) key lime pie (1) koiran kanssa lentäminen (1) Koti (9) kukkuu kurpitsapiiras (1) kummitukset (1) LA Autoshow (1) Lake Mead (1) lakers (1) Lankalauantai (1) Las Vegas (5) leipominen (4) lentäminen (2) Loma (8) Los Angeles (4) Los Olivos (1) Luna (8) Malibu (1) matkustaminen (112) Mondos (1) Monterey (1) Mustikka-vadelmapiirakka (1) Muutto (4) narrow (1) Nevada (5) New York (4) NHL (1) Oulu (9) pankkiasiat (1) Paso Robles (4) PCH1 (4) Pepperdine (1) Pismo Beach (1) Pitkäperjantai (1) puutarha (7) Pääsiäinen (2) Pääsiäispäivät (2) road trip (19) Rodeo Dr (1) Route 66 (1) Ruoka (14) San Fransisco (6) Sana Ynez (1) santa monica (2) Santa Ynez (1) Sosiaaliturvatunnus (1) Suomireissu (5) surffaus (3) Thanksgiving (1) the Last Bookstore (1) treenit (5) turistihommia (5) Universal Studios (2) Utah (5) Venice (1) ventura (12) Venturabeach (5) viini (9) viinitilat (6) viisumi (1) weekend getaway (2) Whole Foods (1) Yoga (4) Zion (2)