/
0 Comments

Koko elämän kevätsiivous!


Eilisestä pohdinnasta innostuneena haluan jakaa nämä "kevätsiivous"- vinkit teidän kanssa. Ymmärrettävästi aina ei ole aikaa tai mahdollista järjestää omaa henkilökohtaista retriittiä yhtään missään, joten on vaan pakko järjestää pieni oikotie onneen... Näillä ohjeilla teen ite itselleni hyvän olon samaan tyyliin kuin Helmikuussa 2015 julkaistu sarja "matkalla kohti päivittäistä hyvinvointa"!

1. Siivoa ulkovarasto - kokonaan! Amerikkalaisen tutkimuksen mukaan perusteellinen kevätsiivous voi ehkäistä turhia allergioita, homeen ja pölyn kerääntymistä sekä edistää terveyttä. Itse olen toiminut näin - aloitan siivouksen sisältä, huone huonelta kunnes koko talo on käyty läpi autoja myöten. Jaan tavarat läjiin "pidä", "lahjoita/kierrätä", "heitä pois". Pidettävät järjestetään pestyyn säilytystilaan, lahjoitettavat ja kierrätettävät kannan ulkovarastoon ja pois heitettävät hävitetään.

2. Siivoa vaatekaapit - huolellisesti! Tämäkin on terveellistä touhua, eityisesti mielelle. Kaikki mitä et ole edelliseen kauteen pitänyt tulee tuskin koskaan palamaan käyttöön. Jos haluat tehdä hyvää - lahjoita ja jos taas olet kesälomarahan tarpeessa, suuntaa kirpparille myyntihommiin! Äläkä osta heti tilalle uutta!

3. Ja sitten haastavampiin asioihin eli ihmissuhteisiin... Kuuntele sydäntäsi ja jos jokin asia ei toimi ja koko suhde tuntuu enemmänkin riippakiveltä, kannattaa asialle tehdä jotain. Olipa kyse ystävyyssuhteesta tai parisuhteesta kuuluu sen antaa molemmille enemmän kuin ottaa.

4. Siivoa ToDo- listasi. Onko listalla täysin turhia asioita? Mikä on aikaraja asioiden hoitoon? Ei ole mitenkään motivoivaa saati palkitsevaa roikottaa miljoonan mitättömän asian ToDo- listaa kalenterin välissä, varsinkaan jos sitä ei saa koskaan hoidettua. Jaa asiat 4-5 pakollisen ja tärkeän asian ryhmiin ja jaottele ne aikarajan mukaan joko eri päiville tai viikoille. Tämä selkeyttää ja palkitsee!

5. Unohda epärealistiset lupaukset ja tavoitteet. Ole järkevä ja rehellinen itsellesi.

6. Siivoa sähköpostisi. Aseta roskapostisuodattimet niin ettei inboksisi täyty jatkuvasta postista. Kukaan ei tarvitse joka ainutta tarjousta tai ale-lipuketta postiinsa - voit tarvittaessa kaivaa ne roskapostista - jos siis oikeasti tarvitset niitä! Jos et edes muista mihin kaikkialle olet mailiosoitteesi laittanut, apua siivoamiseen löydät täältä.

7. Maksa luottokorttilaskut - tai jos et maksa laskua kokonaisuudessaan, laita kortti pois käytöstä siksi aikaa kun lasku on maksettu. Ota talousasiat haltuun - kukaan ei tule tekemään sitä puolestasi!

8. Hallitse sosiaalista mediaasi - ketä oikeasti haluat seurata tai hyväksyä kaveriksesi? Viliseekö feedisi kissavideoita ja ihmeellisten ryhmien ja tuntemattomien ihmisten tykkäyksiä ja postauksia? Tee näihinkin oma kevätsiivouksesi.

9. Harkitse harrastuksiasi - jos kaapissasi pölyttyy vähän joka sortin harrastevälineistöä, mieti mitä oikeasti haluat harrastaa ja myy tai lahjoita loput välineet niitä tarvitseville.

10. Ja viimeisenä muttei vähäisimpänä - mieti työuraasi. Elämän tarkoitus ei ole ahdistava maanantai ja jatkuva perjantain odottelu. Jos et ole tyytyväinen työpaikkaasi, mieti miteä voit tehdä asialle? Kouluttaudu? Konnektoi? Korjaa kurssiasi haluamaasi suuntaan!

Loppujen lopuksi kevätsiivouksen tarkoitus ei ole vain siivota kotia ja pihavarastoa. Onnellisuus ja terveys riippuvat paljolti siitä, miten viihdymme omassa elämässämme, mistä olemme valmiita luopumaan ja mitä taas saamme tilalle. Rehellisyys kannattaa - voit päätyä minne vain ja vieläpä onnellisena!

Nyt ei ollut siivouskuvia tarjolla joten laitetaan Lunan pentukuva ja kotirannanrallitukset!

Ei kommentteja:

Sisällön tarjoaa Blogger.

Tunnisteet

1 tie (1) 4th of July (2) ajokortti (1) Angels Landing (1) Arizona (4) Arkikuvahaaste (4) Autoilu (1) autonosto (1) Beverly Hills (1) Big Sur (1) bikram (2) biohacking (1) black friday (1) Bryce (1) Carmel (2) casino (1) Central Market (1) crossfit (3) Dallas (1) Dia de los Muertos (1) Disney Concert Hall (1) Dixie (1) Fremont Street (1) Grand Canyon (1) Hackberry General Store (1) Halloween (3) Happy Holidays (1) helppoa leipomista (3) Hollywood (3) Hollywood Forever (1) Hoover Dam (2) Huntington library (1) Idyllwild (1) IFTTT (217) Instagram (218) Joulu (4) jouluvalot (2) kakkoskoti (4) kalifornia (10) Kanab (1) kesäloma (26) key lime pie (1) koiran kanssa lentäminen (1) Koti (9) kukkuu kurpitsapiiras (1) kummitukset (1) LA Autoshow (1) Lake Mead (1) lakers (1) Lankalauantai (1) Las Vegas (5) leipominen (4) lentäminen (2) Loma (8) Los Angeles (4) Los Olivos (1) Luna (8) Malibu (1) matkustaminen (112) Mondos (1) Monterey (1) Mustikka-vadelmapiirakka (1) Muutto (4) narrow (1) Nevada (5) New York (4) NHL (1) Oulu (9) pankkiasiat (1) Paso Robles (4) PCH1 (4) Pepperdine (1) Pismo Beach (1) Pitkäperjantai (1) puutarha (7) Pääsiäinen (2) Pääsiäispäivät (2) road trip (19) Rodeo Dr (1) Route 66 (1) Ruoka (14) San Fransisco (6) Sana Ynez (1) santa monica (2) Santa Ynez (1) Sosiaaliturvatunnus (1) Suomireissu (5) surffaus (3) Thanksgiving (1) the Last Bookstore (1) treenit (5) turistihommia (5) Universal Studios (2) Utah (5) Venice (1) ventura (12) Venturabeach (5) viini (9) viinitilat (6) viisumi (1) weekend getaway (2) Whole Foods (1) Yoga (4) Zion (2)