/
0 Comments

17. Päivän vinkki - Matkalla päivittäiseen hyvinvointiin!

Miten taas voi olla perjantai?? Tuntuuko että viikot vilahtavat ja kaikki hienot hyvinvointisuunnitelmat mitä teit viime sunnuntaina, on joko tekemättä tai unohtuneet kiireen jalkoihin, treenit treenaamatta ja mielessä on vain että kyllä minä viikonloppuna sitten.... Ja miten sitten käy...

Arki voi välillä olla melkoista kaaosta, aikataulut menevät useaan kertaan uusiksi jo ennen lounasta ja omasta ajasta, meditaatiosta ja treeneistä voi vain haaveilla. Ruokakauppaan juostaan kiireellä ja nälkäisenä ja kärry täyttää mielihaluista ja ei niin terveellisestä ruoasta. Viikonlopun lähestyessä siirrettään kaikki hyvät aikeet sinne mutta kun perjantai vihdoin saapuu, ollaan työviikon jälkeen niin väsyneitä, ettei käy mielessäkään herätä lauantaina seitsemältä joogaamaan... Kuulostaako tutulta?

17. Selätä arki - Ota käyttöön kalenteri!

Kuulostaa taas ainakin erikoiselta hyvinvointivinkiltä, mutta tämä toimii. Asioiden listaaminen ja kalenterista ajan varaaminen helpottaa niiden muistamista ja näin ne tulee myös tehtyä. Tehtyjen asioiden yliviivaaminen taas tuntuu, no ainakin minusta, mahtavalta!

Kun tutustuin 30 päivän haasteeseen toissa syksynä Kaliforniassa, olin vuorotteluvapaalla ja aikaa oli. Silti otin kalenterin käyttöön, listasin siihen mitä omaan 30 päivän haasteeseen päivittäin kuului, tavoitteeni ja kävin sen päivittäin läpi. Tein tämän siksi, että muuten osa olisi varmasti unohtunut tai olisin muistanut jonkun vasta illalla juuri ennen nukkumaan menoa. Omaan listaan kannattaa valita sellaisia, mitkä tiedät että pystyt toteuttamaan. Ja jos olet mukana ensimmäistä kertaa, kannattaa ottaa mukaan hallittava määrä vinkkejä - ei taaskaan ihan kaikkia! Kätevänä listana toimivat Post-It laput, ota 30 lappua ja kirjoita jokaiselle omat päivittäiset vinkit ja liimaa kalenterin kanteen että ne ovat silmien edessä koko päivän tehtävänä, illalla heitä päälimmäinen lappu paperinkeräykseen ja seuraavan päivän vinkit ovat valmiina aamua varten! Toinen vaihtoehto on ladata ainakin Iphoneen löytyvä ilmainen "Todoist"- appsi. Tällä saa kaikki mahdolliset tehtävät organisoitua ja ajoitettua!

Kalenteriin taas kannattaa raivata reilusti tilaa omille treeneille ja muille asioille. Tämä on varmasti välillä haastavaa, mutta kun käytät sunnuntaina muutaman minuutin seuraavan viikon suunnitteluun, onnistuu se viikko varmasti paremmin kuin se mitä et suunnitellut. 


Huomiseen!

M


Ei kommentteja:

Sisällön tarjoaa Blogger.

Tunnisteet

1 tie (1) 4th of July (2) ajokortti (1) Angels Landing (1) Arizona (4) Arkikuvahaaste (4) Autoilu (1) autonosto (1) Beverly Hills (1) Big Sur (1) bikram (2) biohacking (1) black friday (1) Bryce (1) Carmel (2) casino (1) Central Market (1) crossfit (3) Dallas (1) Dia de los Muertos (1) Disney Concert Hall (1) Dixie (1) Fremont Street (1) Grand Canyon (1) Hackberry General Store (1) Halloween (3) Happy Holidays (1) helppoa leipomista (3) Hollywood (3) Hollywood Forever (1) Hoover Dam (2) Huntington library (1) Idyllwild (1) IFTTT (217) Instagram (218) Joulu (4) jouluvalot (2) kakkoskoti (4) kalifornia (10) Kanab (1) kesäloma (26) key lime pie (1) koiran kanssa lentäminen (1) Koti (9) kukkuu kurpitsapiiras (1) kummitukset (1) LA Autoshow (1) Lake Mead (1) lakers (1) Lankalauantai (1) Las Vegas (5) leipominen (4) lentäminen (2) Loma (8) Los Angeles (4) Los Olivos (1) Luna (8) Malibu (1) matkustaminen (112) Mondos (1) Monterey (1) Mustikka-vadelmapiirakka (1) Muutto (4) narrow (1) Nevada (5) New York (4) NHL (1) Oulu (9) pankkiasiat (1) Paso Robles (4) PCH1 (4) Pepperdine (1) Pismo Beach (1) Pitkäperjantai (1) puutarha (7) Pääsiäinen (2) Pääsiäispäivät (2) road trip (19) Rodeo Dr (1) Route 66 (1) Ruoka (14) San Fransisco (6) Sana Ynez (1) santa monica (2) Santa Ynez (1) Sosiaaliturvatunnus (1) Suomireissu (5) surffaus (3) Thanksgiving (1) the Last Bookstore (1) treenit (5) turistihommia (5) Universal Studios (2) Utah (5) Venice (1) ventura (12) Venturabeach (5) viini (9) viinitilat (6) viisumi (1) weekend getaway (2) Whole Foods (1) Yoga (4) Zion (2)